Griendtsveenpark.nl

- Nieuws in 2016 -

31-12-2016 - Oliebollen verkoop

Namens bestuur en vrijwillige medewerkers word" Versbakker Van Veenen" weer bedankt voor de inzet om deze bijdrage ook dit jaar weer voor de kas van het Griendtsveenpark mogelijk te maken. Een goede jaarwisseling toegewenst en dat het nieuwe jaar voor U privé als  zakelijk goed en gezond mogen verlopen. 

oliebollelverk.

21-12-2016 - Kerstdiner Stichting Noorderbrug

kerstdiner

Stichting Noorderbrug hield haar jaarlijkse Kerstdiner samen met clienten en hun begeleiders. Uitgenodigd waren het Griendtsveenpark bestuur met de dag vrijwilligers. Dit is uniek, omdat het voor de Noorderbrug het eerste gebruik van hun nieuwe onderkomen is. Het was een gezellig onderonsje en het smaakte voortreffelijk.

07-12-2016 - André van het Griendtsveenpark, beste vrijwilliger

vrijw. prijs

SCHOONEBEEK - Daadkrachtig, vriendelijk en trouw. Zo wordt vrijwilliger bij Stichting Griendtsveenpark, André Blaauwgeers, omschreven. Hij won vanavond de publieksprijs tijdens de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016 in Deventer. Blaauwgeers won de prijs omdat hij "een bevlogen voorzitter, begeleider en dierenkenner is" van de stichting. Hij wint een reischeque inclusief zakgeld van vijfhonderd euro.

01-11-2016 - Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016       embleem

De 18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers die zijn genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016 zijn bekend. Zij zijn gekozen uit ruim 400 inschrijvingen. De winnaars ontvangen op 7 december, internationale vrijwilligersdag hun prijs uit handen van staatssecretaris Van Rijn van VWS.

                         film

Nominatie voorstel - - André Blaauwgeers - Stichting Griendtsveenpark

Daadkrachtig, vriendelijk, trouw

Een prachtig park waar je in alle rust kunt genieten van de dieren. Dat was de droom van André Blaauwgeers en die die droom is uitgekomen. 30 jaar terug stond André aan de wieg van het Drenthse Griendtsveenpark in het Amsterdamse Veld. Anno 2016 is het park een plek waar je niet alleen contact hebt met dieren maar ook met elkaar. Het park is een ontmoetingsplek voor de buurt, een plek voor re-integratie en een bestemming voor schoolreisjes. André is vriendelijk en daadkrachtig en zet zich dagelijks voor het park in. Zelfs ’s nachts is hij er soms te vinden, want dieren worden nu eenmaal niet altijd overdag geboren. Hij is voorzitter, begeleider, groot dierenkenner maar ook de ondernemer die steeds weer donateurs en sponsoren weet te werven. Zoals de andere vrijwilligers zeggen: André is de ziel van het Griendtsveenpark.

Prijsuitreiking:  Op 7 december van 17.30 tot 22.00 is in de Deventer Schouwburg

14-10-2016 - Bijdrage Shell vrijwilligers Fonds

Van de heren Willem Jansma en Henk Finke, twee van onze gepensioneerden die zich inzetten voor uw activiteiten, ontvingen wij het verzoek om u via ons Shell Vrijwilligers Fonds een financiële bijdrage te verstrekken. Tot ons genoegen kunnen wij u voor dit jaar een bijdrage van EUR 300 per persoon toekennen. Graag tonen wij op deze manier onze waardering voor het vrijwilligerswerk van onze gepensioneerden.

                logo shell

14-07-2016 - Tinus laantje in het Griendtsveenpark

Deze morgen is Tinus van Veenen geëerd als oudste ( 80+) vrijwilliger bij het Griendtsveenpark. Met veel enthousiasme vervult hij zijn werkjes in het park. En laat ook desnoods een kritische noot horen. Het paadje naar zijn woning is van nieuwe tegels voorzien en als waardering van de mede vrijwilligers en medewerkers moest deze benoemd worden. Tinus had de eer zelf de naam te onthullen. En ging samen met de dag-vrijwilligers en medewerkers op de foto.

         combifoto

13-07-2016 - Jeu de boules baan van nieuwe toplaag voorzien.

Vrijwilligers Jan Schonewille en Jan Wessel Weide hebben zich ingespannen om de jeu de boules baan weer in topconditie te krijgen.

             sjeu de boulebaan

25-06-2016 - De konijnen van nieuwe hokken voorzien.

Er is veel werk verzet om de konijnen van nieuwe hokken te voorzien. Door de nieuwbouw van het paviljoen moesten de oude hokken verplaatst worden. Onder leiding van Renee van der Lei met inzet van meerdere vrijwilligers is deze nieuwe hokken rij tot stand gekomen.

  konijnenhokken

31-03-2016  -  Het Oranje Fonds doet toezegging van € 20.000,00

De bestemming is voor, bouw nieuw paviljoen, ter vervanging van het oude gebouw.       Zie hiervoor vermelding onder aan deze pagina.

Een prachtig initiatief voor de buurt en voor mensen met een beperking.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds..

Voor informatie over het Oranje Fonds neemt u contact op met Rosanne Prinsen, adviseur pers en publiciteit, telefoon: 030 23 39 345. Voor informatie over Stichting Griendtsveenpark zie verder deze site.

                  logo groot

                

30-01-2016 - Opbrengst verloting voor Griendtsveenpark

Zaterdagavond heeft Jan Wessel Weide, namens het Griendtsveenpark een cheque in ontvangst mogen nemen,van de opbrengst van de verloting sportverkiezing 2016. Gehouden in het Hampshire Hotel in Emmen. Heintje en Bennie Wolbers en ieder die dit mede mogelijk heeft gemaakt,onze hartelijke dank. Wij zijn er ontzettend blij mee.

                     ontvangst

                                              2016

Vorderingen t.a.v. uitvoering bouw - nieuw paviljoen / kantine

Vele jaren zijn we bezig het paviljoen / kantine te kunnen realiseren. Er moeten nog hobbels genomen worden, maar we gaan door.

Het tussen hok gaat verdwijnen. De nieuwe onderkomens voor de hoenders aan de vijverkant en het nieuwe verblijf voor de herten zijn klaar of hier worden de laatste afwerkingen gedaan.

Het hekwerk wordt aangepast. De hertenweide wordt kleiner gemaakt. Op het gedeelte waar het hekwerk wordt verwijderd, zal de nieuwe peuterspeelplaats komen. Het huidige prieeltje zal ook naar dit gedeelte verplaatst worden. Op de speelweide worden speelattributen voor de kleintjes geplaatst.

De paden zijn niet rolstoel-vriendelijk. Hiervoor wordt een oplossing gezocht. Ideeën van buitenstaanders zijn welkom.

Op de plaats van het oude tussenhok wordt het nieuwe paviljoen gebouwd. Als dit paviljoen klaar en afgewerkt is zal de oude kantine-unit verwijderd worden. Waar de kantine-unit verwijderd wordt, komt een nieuwe dam in de naast liggende sloot en zal de ingang van het park hier komen. De twee overblijvende ingangen worden met hekwerken afgesloten en alleen te gebruiken voor park onderhoud.

HIERONDER EEN SCHETS-TEKENING VAN DE NIEUWE OOSTERLIJKE PARK INDELING.

nieuw terrein

Tekening van het nieuwe paviljoen / kantine gebouw.

paviljoen

 

 

 

 

 

-

©2013 www.griendtsveenpark.nl
Door webmaster vernieuwd 02-01-2017 19:44:15