Hét Compliment van Drenthe 2020!

Welke vrijwilligersorganisatie ontvangt Hét compliment van Drenthe? - CMO STAMM

Het Griendtsveenpark heeft meegedaan aan het compliment van Drenthe en uit ruim 100 aanmeldingen zijn er vijf genomineerde geselecteerd waaronder het park.

7 december was de uitslag waarin naar voren is gekomen dat Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe het compliment van Drenthe heeft ontvangen met het bijbehorende bedrag van €3.000, langs deze weg van harte gegund en gefeliciteerd.

Het park is niet helemaal met lege handen komen te staan en heeft net als de resterende genomineerde een geldbedrag in ontvangst mogen nemen van €500, dit bedrag gaan wij besteden om onze vrijwilligers te bedanken zodra dit mogelijk is.


De uitslag is bekend!!!!!!!

Het Griendtsveenpark heeft als kandidaat meegedaan aan de RABO ClubSuport actie en u als RABO bank lid heeft op het Park gestemd of kunnen stemmen.

Er is massaal gestemd door de Rabo leden en dit heeft geresulteerd dat het Griendtsveenpark voor de derde keer op rij 1e is geworden en een check in ontvangst heeft mogen nemen van €2.939,77.

De prijsuitreiking heeft dit jaar niet in het Atlas theater plaatsgevonden maar de razende reporter kwam deze keer als een verrassing aan de deur van de voorzitter Andre Blauwgeers om de check uit te reiken.

         

Voor dit geld kunnen wij het park verder verfraaien om u als bezoeker nog meer te laten genieten van ons mooie park.

Alle vrijwilligers en natuurlijk onze dieren danken u allen hartelijk.


Nieuwe bewoners in Griendtsveenpark.

Het park heeft er een viertal nieuwe bewoners bij n.l. de Aziatische grondeekhoorn, deze nieuwe bewoners zijn te bewonderen in het jongdierenverblijf.


Samenwerking Park met de papagaaienopvang Erica.

Toen er in het voorjaar een nieuw kuikenhok gebouwd moest worden zijn we op zoek gegaan naar een instantie die ons kon helpen met het maken van hokken.

Die hebben we gevonden in World of Birds, de papegaaienopvang in Erica.

Uitgelegd wat de bedoeling was en al gauw waren Piet, Tom, Riekers en Richard heel enthousiast geworden om deze voor ons te maken. Onderin de hokken is een soort schuif zodat de dieren soms wat meer ruimte kunnen krijgen en met het schoonmaken was dat ook heel handig.

Zij gaan dit ook in sommige kooien van de papegaaien maken.

Zo zie je, samenwerken is heel belangrijk en het kuikenhok ziet er prachtig uit.


35 jarig jubileum Griendtsveenpark.

24 augustus bestaat het Griendtsveenpark 35 jaar en daarom is het oude sponsorbord voorzien van enkele foto’s van 1985 tot 2020.

Het park is vanaf 24 augustus nog steeds om 11:00 uur geopend en sluit om 17.00 uur.

Het paviljoen daar in tegen is doordeweeks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 uur tot 17.00 uur.


Nieuwe bewoners,

Er zijn een tweetal nieuwe bewoners op het park n.l. de emoe’s. Deze emoe’s in het park zijn nog jong maar al wel imposant groot. Deze vogels kunnen 1,50 tot 2 meter hoog worden en wel tot 60 kg wegen, het mannetje is gewoonlijk wat kleiner.

Emoes zijn nomadische vogels. Zij trekken de regen achterna op zoek naar zaden, bloemen, fruit, knoppen, scheuten, insecten en rupsen. Emoes kunnen grote afstanden afleggen in een snelle economische draf, maar indien nodig kunnen ze voor korte tijd 50 km/h halen.

Emoes leven meestal alleen. Ze komen soms wel in hele troepen tezamen maar dat is meer omdat het voorradige voedsel ze bijeen brengt.

U als bezoeker van het park vragen wij voorzichtig te zijn omdat deze vogels erg nieuwsgierig zijn en naar alles pikken wat zij aangeboden krijgen, ook vingertjes.


Vandaag 3 maart mocht Trinus (vrijwilliger van het park) een fiets in ontvangst nemen van Ben Kwijt.

Het park is hier er erg blij mee, dankjewel Ben.


12 februari ’20

Feestelijke ochtend bij het Griendtsveenpark/Amsterdamscheveld

Vanochtend verwelkomde het bestuur van het park Marianne Knol van de NAM. De NAM heeft de nieuwe speeltoestellen, die o.a. bestemd zijn voor kinderen met een beperking, mede gefinancierd. De buurtvereniging heeft daarnaast gezorgd voor de plaatsing van de toestellen. De bijdrage is toegekend in het kader van ‘Steek Energie In De Buurt’ van de NAM.

Het feestje ging nog even door met de komst van Marian Kemkes en Mieke Postuma namens de kerstcommissie van de gemeente Emmen. We zijn verrast met het gebaar van de ambtenaren van de gemeente Emmen.

Tot slot kwam langs Janine Weinans van Univé. In het kader van de Goede Doelen actie heeft Univé ons een cheque overhandigd. Ook met dit gebaar zijn we heel blij.

Het geld van de gemeente en Univé zal gebruikt worden voor de bouw van een nieuw kuikenverblijf.

 

Januari

De voorbereiding van de bouw van het nieuwe kuikenverblijf afgerond dankzij de fa. Kuhl.


Egaliseren van de oprit naar de parkeerplaats.