Paaseieren zoeken

Mede door de hoge opkomst en het mooie weer was het Paaseieren zoeken een groot succes.

De kinderen hebben zichtbaar genoten en de vele verstopte eieren allemaal gevonden, het ene kind wat succesvoller dan het ander omdat in sommige gevallen de ouder fanatieker was dan het kind.

 

 

Kern met Pit.

Het Griendtsveenpark heeft zich vorig jaar september ingeschreven bij Kern met Pit om in aanmerking te komen voor een financiële ondersteuning. Omdat er niet gewacht kon worden met de bouw is het hok grotendeels via eigen financiële middelen gerealiseerd maar een bijdrage achteraf blijft hard nodig. Wat wij van u vragen is uw stem, deze stem zal voor 50% meewegen in het besluit van de jury.

Help ons daarom om t/m 17 januari op ons project te stemmen via de link  https://kernmetpit.nl/home/default.aspx

Om vervolgens via de button “stem op jouw favoriete project” het stemformulier te openen.

Vul jouw emailadres in, vink provincie Drenthe aan en kies voor het project vervangen hoenderhok.

Alvast bedankt voor uw stem.

 
Het park blijft vernieuwen en daarom zijn de oude hoenderhokken vervangen voor nieuwe.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
RABO ClubSupport 2020 - TWC Asten

Het Griendstveenpark heeft ook dit jaar meegedaan aan de RABO clubactie.

Leden van de RABO bank konden hun stem uitbrengen voor een doel dat zij wilde ondersteunen.

En ook deze maal heeft het park veel stemmen mogen ontvangen die geleid hebben tot een mooie check met hierop een nog mooier bedrag.

Maandag 8 november was het dan zover en werd de check uitgereikt aan een delegatie vrijwilligers van het park.

Het bedrag zal besteed gaan worden aan het opknappen van de eendenvijver zodat de beesten in de vijver weer jaren kunnen genieten.

De vrijwilligers van het park danken alle RABO leden die voor het park gekozen hebben (273) en de RABO bank voor deze fraaie check.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Donatie Den Hartogh Liquid Logistics,

Een aantal weken geleden kregen wij onderstaande mail van Agnes met de vraag of het park hieraan mee wilde werken, hier werd niet lang over nagedacht.

Ik ben ambassadeur van Den Hartogh Community Cares ( DHCC).Namens ons bedrijf Den Hartogh, locatie Coevorden, mag ik een donatie doen aan een goed doel in de regio waar wij werkzaam zijn. Wij hebben jullie park hiervoor uitgekozen. Er zitten echter wel voorwaarden aan. Eén daarvan is dat wij als medewerkers ook een dag (deel) moeten helpen bij het goede doel, hierbij valt te denken aan helpen met hokken schoonmaken, vegen, misschien dat jullie een grotere klus hebben, zoals een hok verven, enz.

Met vriendelijke groet, Agnes Dubbelboer.

 

Vandaag 30 oktober was het zover en de deelnemers hebben ondanks de regen een aantal klusjes uit kunnen voeren wat erg gewaardeerd werd door de vrijwilligers.

En zoals te zien aan de blije gezichten, ook dat van Andre, is de donatie van €2.500 goed ontvangen. Het bedrag zal besteed worden om de eendenvijver aan te pakken.

__________________________________________________________________________________________

Insectenhotel.

Zondag 4 juli is er een insectenhotel geplaatst door Buurt en belangen vereniging de Peel. Samen met kinderen uit de buurt werd het hotel gevuld met allerlei materiaal zodat de insecten kunnen overwinteren. Ook was het mogelijk om koek te versieren en daarna op te eten natuurlijk, vogelhuisjes te versieren die meegenomen mochten worden en kleurplaten in te kleuren. Het weer zat mee en mede hierdoor was het een groot succes. Het Griendtsveenpark wil de buurtvereniging vriendelijk bedanken voor deze geslaagde middag.


Waarderingsprijs 2021

Het Griendtsveenpark heeft zich aangemeld voor de waarderingsprijs Emmen ter waarde van €1.000. Met ons idee zijn wij geselecteerd en behoren tot de vier genomineerden, en daar zijn wij erg blij mee.


 

Samenwerking park met de Tangenborgh groep.

De samenwerking met de Tangenborgh groep is gestart als zijnde dagbesteding in het paviljoen van het park. Met dagbesteding bieden wij aan bezoekers zinvolle invulling van de dagen en ontlasten we de mantelzorger

Twee dagen in de week op de dinsdag en de vrijdag van 10.00-16.00 uur zal er een dagbesteding zijn voor een groep mensen en wanneer het een succes blijkt kan dit uitgebreid worden tot meer dagen.

De bedoeling is dat bij voldoende animo gestart wordt op 12 januari 2021  (i.v.m. de Corona maatregelen is de startdatum een maand uitgesteld) voor een proefperiode van 3 maanden. Deze dagen kan er gezellig met elkaar gekletst worden, er is ruimte voor een spelletje en er kan gezamenlijk gegeten worden.

Deelnemen?

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding heeft u een indicatie nodig vanuit de WMO. De Tangenborgh groep kan u desgewenst helpen met deze aanvraag.

Heeft u vragen of belangstelling voor deze dagbesteding neemt u dan contact op met een van de wijkverpleegkundige in de regio:

Regio Schoonebeek: Roelie Heijting (0623797635) of Monica Boer (0622307414)

Regio Nieuw Amsterdam/Erica: Ilse Schuttrups (0682446233) of Lizzy Meijers (0653129261)

Begeleiding.

De dagbesteding wordt altijd begeleid door een professionele zorgmedewerker en daarnaast met vrijwilligers. Mocht u in uw buurt een steentje bij willen dragen door bijvoorbeeld met een bezoeker een wandeling te maken door het park of te ondersteunen bij het voorbereiden van een maaltijd, te helpen bij het knutselen of “gewoon” voor het maken van een praatje, neemt u dan contact op met activiteitenbegeleidster Agnes Booy (0614717057).

Het bestuur van het park en Tangenborgh hopen op een mooie samenwerking binnen het Griendtsveenpark.