Insectenhotel.

Zondag 4 juli is er een insectenhotel geplaatst door Buurt en belangen vereniging de Peel. Samen met kinderen uit de buurt werd het hotel gevuld met allerlei materiaal zodat de insecten kunnen overwinteren. Ook was het mogelijk om koek te versieren en daarna op te eten natuurlijk, vogelhuisjes te versieren die meegenomen mochten worden en kleurplaten in te kleuren. Het weer zat mee en mede hierdoor was het een groot succes. Het Griendtsveenpark wil de buurtvereniging vriendelijk bedanken voor deze geslaagde middag.


Waarderingsprijs 2021

Het Griendtsveenpark heeft zich aangemeld voor de waarderingsprijs Emmen ter waarde van €1.000. Met ons idee zijn wij geselecteerd en behoren tot de vier genomineerden, en daar zijn wij erg blij mee.


 

Samenwerking park met de Tangenborgh groep.

De samenwerking met de Tangenborgh groep is gestart als zijnde dagbesteding in het paviljoen van het park. Met dagbesteding bieden wij aan bezoekers zinvolle invulling van de dagen en ontlasten we de mantelzorger

Twee dagen in de week op de dinsdag en de vrijdag van 10.00-16.00 uur zal er een dagbesteding zijn voor een groep mensen en wanneer het een succes blijkt kan dit uitgebreid worden tot meer dagen.

De bedoeling is dat bij voldoende animo gestart wordt op 12 januari 2021  (i.v.m. de Corona maatregelen is de startdatum een maand uitgesteld) voor een proefperiode van 3 maanden. Deze dagen kan er gezellig met elkaar gekletst worden, er is ruimte voor een spelletje en er kan gezamenlijk gegeten worden.

Deelnemen?

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding heeft u een indicatie nodig vanuit de WMO. De Tangenborgh groep kan u desgewenst helpen met deze aanvraag.

Heeft u vragen of belangstelling voor deze dagbesteding neemt u dan contact op met een van de wijkverpleegkundige in de regio:

Regio Schoonebeek: Roelie Heijting (0623797635) of Monica Boer (0622307414)

Regio Nieuw Amsterdam/Erica: Ilse Schuttrups (0682446233) of Lizzy Meijers (0653129261)

Begeleiding.

De dagbesteding wordt altijd begeleid door een professionele zorgmedewerker en daarnaast met vrijwilligers. Mocht u in uw buurt een steentje bij willen dragen door bijvoorbeeld met een bezoeker een wandeling te maken door het park of te ondersteunen bij het voorbereiden van een maaltijd, te helpen bij het knutselen of “gewoon” voor het maken van een praatje, neemt u dan contact op met activiteitenbegeleidster Agnes Booy (0614717057).

Het bestuur van het park en Tangenborgh hopen op een mooie samenwerking binnen het Griendtsveenpark.