Archief 2022

 

Niet zo heel lang geleden vroegen wij u via deze site en Facebook op ons mooie park te stemmen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage via RABO clubsupport. Maandag 3 oktober werd in het Atlastheater de uitslag bekend gemaakt en kreeg elke deelnemende organisatie te horen welk prijsbedrag was toegekend. Na mate de avond vorderde nam de spanning toe en wel tot het allerlaatste moment want het park was mede door uw stem 1e geworden en mocht een check in ontvangst nemen met een bedrag hierop van maar liefst €5.239,26. U kunt u voorstellen dat alle vrijwilligers u dankbaar zijn voor uw stem en wij dit bedrag gaan besteden om het park nog mooier te maken dan het nu al is, nogmaals onze dank.


Jeu de boules

12 en 14 september was er een jeu de boules toernooi in Schoonebeek waarbij twee teams van het park vertegenwoordigd waren. Tijdens deze twee dagen werd er gespeeld voor een semi finaleplaats op zaterdag de 17e en wisten de twee teams zich te plaatsen. Na een spannende semifinale werd er door de twee eerste en tweede poule winnaars gespeeld om de eerste t/m de vier plaats. Beide teams wisten zich na een zinderende strijd net niet te plaatsen voor de eindfinale maar dit mocht de pret zeker niet drukken, het was echt gezellig. Teamleden bedankt voor jullie inzet en supporters bedankt voor de steun.


RABO clubactie.

Ook dit jaar zal het park meedoen aan de RABO clubactie en hopen net als voorgaande jaren een mooi bedrag te winnen. Bijna is het zover vanaf 5 september t/m 27 september 2022 kan er door RABO leden gestemd worden op het park.

Stem nu op het park via onderstaande link:

https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

Ons doel voor dit jaar,

Omdat de speeltoestellen verouderd zijn moeten een groot aantal speeltoestellen vervangen worden. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de buurtvereniging waardoor de speelplaats niet alleen een rol speelt voor de bezoekers maar ook een buurtrol krijgt voor de kinderen uit de buurt. Deze speeltoestellen zullen van natuurlijke producten vervaardigd worden om de uitstraling van het park zo natuurlijk mogelijk te houden.

Dankzij de stemronde vorig jaar het volgende gerealiseerd,

Het stond al een tijd in de planning maar nu is het dan toch gelukt om de financiën bij elkaar te krijgen om de vijver te renoveren. De vijver is uitgebaggerd en de gehele beschoeiing is vervangen, watervogels maar ook u als bezoekers kunnen er weer jaren van genieten.

Mede dankzij alle sponsoren, donateurs, bezoekers, acties en vrijwilligers van het park.


FC Emmen Socialblox vs Creators FC.

Donderdag 14 juli is er in de avond een voetbalwedstrijd gespeeld met als goeddoel het Griendtsveenpark. De opbrengst van deze wedstrijd, waarvoor een kaartje gekocht kon worden van €5.00 p/p, kwam te goede aan het park. Zoals op de foto hieronder te zien was de opkomst overweldigend en heeft het een mooie check opgeleverd van €5.000.

Alle vrijwilligers van het park danken alle initiatiefnemers die dit bedrag hebben kunnen verwezenlijken.


VERWELKOMING 3 ALPACA’S OP HET GRIENDTSVEENPARK IN ERICA

Op vrijdag 20 mei 2022 werd op gepaste wijze aandacht besteed door pers en fotografen aan een zeer heuglijk feit, namelijk de officiële verwelkoming van drie Alpaca’s als nieuwste aanwinst op het Griendtsveenpark in Erica.

De drie mannetjes Alpaca’s bewonen voortaan de groene graasweide aan de oostkant van het park. Deze hengsten kunnen uitstekend met elkaar samen in de wei, vanaf hun geboorte is dit drietal reeds samen. Alpacaveulens horen minimaal het eerste half jaar in kuddeverband te leven om gesocialiseerd te worden door de kudde waarin ze opgroeien.

Daarna kunnen ze naar een andere omgeving worden gebracht, deze drie nieuwelingen zijn inmiddels een jaar oud.

Archief 2018

4 december 2018 – overhandiging cheque door COOP Erica.

Statiegeldactie COOP Erica.

Afbeeldingsresultaat voor COOP erica

De uitslag van de opbrengst van de statiegeldactie is bekend.

Het Griendtsveenpark heeft op 4 december een cheque in ontvangst mogen nemen van Coop Schepers Erica met daarop een bedrag van €979,70.

Mede dankzij de gulle gevers van de statiegeldbonnen en de sponsoren Hubo Erica, Pat Makelaardij Schoonebeek, J.de Haan Gereedschappen Emmen, Focus ICT Hoogeveen en Wegro beton en bekistingswerken BV Schoonebeek is de AED aangeschaft en hangt deze aan het paviljoen.

Een AED in jouw buurt kan levens redden!!!!

Wilt u zich aansluiten bij de groep vrijwilligers die bij calamiteiten de AED kunnen bedienen dan kunt u zich laten informeren via info@griendtsveenpark


3 november 2018 – Burendag in het paviljoen van het Griendtsveenpark.

Zaterdag is in het paviljoen van het Griendtsveenpark de landelijke burendag gehouden. Bewoners van de Griendtsveenstraat en de Berkenlaan hadden hiervoor een uitnodiging ontvangen. Afgesproken was dat een ieder een bijdrage zou leveren in het vervaardigen van een voor, hoofd of nagerechten en zoals hieronder te zien is deze opzet meer dan geslaagd gebleken. Onder het genot van een hapje en een drankje is er onderling gezellig gekletst en konden de buren nader kennis maken met elkaar. Door de grote opkomst kan er gezegd worden dat het een groot succes is geweest en dat er gedacht wordt aan een herhaling in 2019.

1 september 2018 – jaarmarkt aan de Berkenlaan en in het Griendtsveenpark.

De buurtvereniging De Peel en het Griendtsveenpark kunnen terugkijken naar een zeer geslaagde jaarmarkt. Al vroeg in de morgen liep de Berkenlaan vol met allerlei standhouders. Zowel bewoners al standhouders uit de wijde omgeving toonden hun waar aan het publiek en hoopte uitverkocht huiswaarts te keren. In het Griendtsveenpark kon de innerlijke mens gevoed worden door het horecateam. Voor de kleinere bezoekers was er een springkussen opgesteld, waar grote belangstelling voor was. En natuurlijk volgens al oude traditie stond André Blaauwgeers met zijn team klaar om kleinvee aan de man te brengen.

Dit alles met grote inzet van alle vrijwilligers van het park met als doel om met de opbrengsten het park verder te verfraaien.

En niet te vergeten dat versbakker van Veenen al het brood gesponsord heeft en de fa. LBC handel en verhuur uit Dalerveen de snackwagen, onze dank gaat uit naar beide firma’s.

                   


31 augustus 2018 – Mobifit schenkt rolstoel.

Duofiets afdeling Schoonebeek krijgt van Mobifit een mooie nieuwe rolstoel om te gebruiken in het Griendtsveenpark in Erica. Als het weer het toelaat, wordt er vier of vijf middagen per week door de omgeving gefietst, waarbij ook het Griendtsveenpark wordt bezocht.

We fietsen met inwoners van heel Schoonebeek door het oliegebied of een stukje Duitsland, naar de Schaapskooi in Weiteveen, Bargerveen of het Griendtsveenpark. Er wordt met 41 vrijwilligers en ongeveer 60 deelnemers gefietst. Omdat niet alle deelnemers zo ver kunnen lopen, schenkt Mobifit, met zaken in Schoonoord, Emmen en Assen, de rolstoel om toch van het park te kunnen genieten.

           


19 mei 2018 – Eén jarig bestaan paviljoen.

Tijdens het jubileum van het één jarig bestaan van het park hield de voorzitter André Blaauwgeers en dhr. Kleine, wethouder gemeente Emmen, een toespraak voor de genodigden. Tevens kregen de heren Munneke, Peters en van Veenen voor hun tomeloze inzet, voor het leven de uitzonderlijke titel van beschermheer van het Griendtsveenpark en ontvingen hiervoor een oorkonde en een mooi glasobject van Glasatelier Benedictus.


8 Mei 2018 – RABOBANK clubkas campagne. 

Leden van Rabobank Emmen-Coevorden konden van 31 mei t/m 13 juni 2018 hun stem geven aan Stichting Griendtsveenpark.

 

 

 

Het Griendtsveenpark was goed voor de 1e plaats. Maar liefst 422 stemmen hebben wij mogen ontvangen wat een bedrag heeft opgeleverd van 3.629,20 euro. Met dit bedrag zal de hertenweide opgeknapt worden.

Onze dank gaat uit naar een ieder die op ons gestemd heeft.

De uitslag van de RABO club actie 2018


2 April 2018 – 2e Paas-middag. 

Eieren zoeken in het Griendtsveenpark.

eierenzoeken

Het bestuur heeft zich laten verrassen door de grote opkomst bij het eieren zoeken. Er deden 83 kinderen mee waarvan er 10 kinderen naar huis gingen met een mooie prijs en de rest van de kinderen met een leuke en lekkere troostprijs.
Het bestuur was enorm onder de indruk van de opkomst en heeft daarom besloten dat dit volgend jaar weer georganiseerd gaat worden. Blijf de site in de gaten houden.

27 februari tot 4 maart – Tentoonstelling Corneille

affiche

In het Griendtsveenpark werd een tentoonstelling gehouden over de schilder Corneille. Jan Germers heeft werk van zijn hand verzameld en vond het leuk dat werk aan ons te tonen, een unieke collectie!