Archief 2023

Wisseling van de wacht.

Sinds de oprichting van het park in 1985 zwaaide Andre Blaauwgeers de scepter als voorzitter van het park. Andre vond het na al die jaren tijd om een stapje terug te doen en de voorzittershamer over te dragen aan de nieuwe voorzitter Rinze Savenije. Dit konden wij natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en daarom werd er in het diepste geheim een plannetje gesmeed. Het bestuur vond dat Andre iets speciaals verdiende en zo werd het idee geboren dat een blijvende herinnering voor zijn tomeloze inzet in de vorm van een naambord een mooi gebaar zou zijn. Voor de onthulling richtte de burgermeester zich met mooie woorden tot Andre, die zichtbaar verrast was, om vervolgens onder grote belangstelling van familie, vrienden en collega’s het naambord te onthullen. Na de burgermeester deelde Irene, de dochter van Andre, haar eerste herinneringen als kind tijdens de oprichting van het park. Het plein bij de ingang van het park mag vanaf 2 september de naam “Andre Blaauwgeers Plein” dragen.


Jaarmarkt.

Zoals elk jaar op de eerste zaterdag in september is er rommelmarkt georganiseerd door de buurtvereniging op de Berkenlaan en pluimvee en broodverkoop door het park.

Ondanks het kleine beetje neerslag in de ochtend was de opkomst groot van een ieder die een plekje innam en zijn waar aan de man wilde brengen. Er is veel van eigenaar gewisseld maar er was ook te zien dat er nogal wat terug mee naar huis ging, volgend jaar maar weer proberen.


Donatie door de fa. van Winden.

Kwekerij van Winden te Erica heeft de aanschaf van een mooie picknicktafel en bank gesponsord, Andre heel veel dank hiervoor.


Jeu de boules.

Ik dit jaar gingen twee teams van het park de strijd aan tijdens de buurtcompetitie op de jeu de boulesbaan te Schoonebeek.

De inzet was hoog maar de tegenstanders waren soms net ietsjes beter, volgend jaar beter.


Meeting Peugeot RCZ.

Wij danken het complete team van RCZ voor het schenken van een zeer gulle donatie en voer voor onze dieren.

Met dank aan deze nieuwe sponsor is ook jullie naam nu goed zichtbaar op ons sponsorbord in het park.


Vervangen oude speeltoestellen voor nieuwe.

In samenwerking de buurtvereniging, gemeente Emmen, Univé en de provincie is het mogelijk geweest de oude speeltoestellen te vervangen voor nieuwe.

De burgermeester kwam de nieuw ingerichte speeltuin officieel openen.


Pasen

Ik dit jaar was het weer eieren zoeken in het park.

In twee groepen werd er fanatiek gezocht en na afloop was er voor elke groep een 1e, 2e en 3e prijs in ontvangst te nemen.

Archief 2022

 

Niet zo heel lang geleden vroegen wij u via deze site en Facebook op ons mooie park te stemmen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage via RABO clubsupport. Maandag 3 oktober werd in het Atlastheater de uitslag bekend gemaakt en kreeg elke deelnemende organisatie te horen welk prijsbedrag was toegekend. Na mate de avond vorderde nam de spanning toe en wel tot het allerlaatste moment want het park was mede door uw stem 1e geworden en mocht een check in ontvangst nemen met een bedrag hierop van maar liefst €5.239,26. U kunt u voorstellen dat alle vrijwilligers u dankbaar zijn voor uw stem en wij dit bedrag gaan besteden om het park nog mooier te maken dan het nu al is, nogmaals onze dank.


Jeu de boules

12 en 14 september was er een jeu de boules toernooi in Schoonebeek waarbij twee teams van het park vertegenwoordigd waren. Tijdens deze twee dagen werd er gespeeld voor een semi finaleplaats op zaterdag de 17e en wisten de twee teams zich te plaatsen. Na een spannende semifinale werd er door de twee eerste en tweede poule winnaars gespeeld om de eerste t/m de vier plaats. Beide teams wisten zich na een zinderende strijd net niet te plaatsen voor de eindfinale maar dit mocht de pret zeker niet drukken, het was echt gezellig. Teamleden bedankt voor jullie inzet en supporters bedankt voor de steun.


RABO clubactie.

Ook dit jaar zal het park meedoen aan de RABO clubactie en hopen net als voorgaande jaren een mooi bedrag te winnen. Bijna is het zover vanaf 5 september t/m 27 september 2022 kan er door RABO leden gestemd worden op het park.

Stem nu op het park via onderstaande link:

https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

Ons doel voor dit jaar,

Omdat de speeltoestellen verouderd zijn moeten een groot aantal speeltoestellen vervangen worden. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de buurtvereniging waardoor de speelplaats niet alleen een rol speelt voor de bezoekers maar ook een buurtrol krijgt voor de kinderen uit de buurt. Deze speeltoestellen zullen van natuurlijke producten vervaardigd worden om de uitstraling van het park zo natuurlijk mogelijk te houden.

Dankzij de stemronde vorig jaar het volgende gerealiseerd,

Het stond al een tijd in de planning maar nu is het dan toch gelukt om de financiën bij elkaar te krijgen om de vijver te renoveren. De vijver is uitgebaggerd en de gehele beschoeiing is vervangen, watervogels maar ook u als bezoekers kunnen er weer jaren van genieten.

Mede dankzij alle sponsoren, donateurs, bezoekers, acties en vrijwilligers van het park.


FC Emmen Socialblox vs Creators FC.

Donderdag 14 juli is er in de avond een voetbalwedstrijd gespeeld met als goeddoel het Griendtsveenpark. De opbrengst van deze wedstrijd, waarvoor een kaartje gekocht kon worden van €5.00 p/p, kwam te goede aan het park. Zoals op de foto hieronder te zien was de opkomst overweldigend en heeft het een mooie check opgeleverd van €5.000.

Alle vrijwilligers van het park danken alle initiatiefnemers die dit bedrag hebben kunnen verwezenlijken.


VERWELKOMING 3 ALPACA’S OP HET GRIENDTSVEENPARK IN ERICA

Op vrijdag 20 mei 2022 werd op gepaste wijze aandacht besteed door pers en fotografen aan een zeer heuglijk feit, namelijk de officiële verwelkoming van drie Alpaca’s als nieuwste aanwinst op het Griendtsveenpark in Erica.

De drie mannetjes Alpaca’s bewonen voortaan de groene graasweide aan de oostkant van het park. Deze hengsten kunnen uitstekend met elkaar samen in de wei, vanaf hun geboorte is dit drietal reeds samen. Alpacaveulens horen minimaal het eerste half jaar in kuddeverband te leven om gesocialiseerd te worden door de kudde waarin ze opgroeien.

Daarna kunnen ze naar een andere omgeving worden gebracht, deze drie nieuwelingen zijn inmiddels een jaar oud.