"De stilte der natuur heeft vele geluiden"

Een bezoekster van het park

Actueel

Rabo ClubSupport 

Jij beslist mee!

Het is weer zover, als je lid bent van de RABO bank kan er vanaf 5 oktober gestemd worden op het Griendtsveenpark via de Rabo App of op rabobank.nl/clubsupport

Jouw stem kan bijdragen aan een financiële ondersteuning via de actie RABO ClubSupport zodat wij het park kunnen blijven vernieuwen.

Een evenaring van 2019 is ons streven.

Alle info om te stemmen kunt u vinden via de link; https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/


35 jarig jubileum Griendtsveenpark.

24 augustus bestaat het Griendtsveenpark 35 jaar en daarom is het oude sponsorbord voorzien van enkele foto’s van 1985 tot 2020.

Het park is vanaf 24 augustus nog steeds om 11:00 uur geopend en sluit om 17.00 uur.

Het paviljoen daar in tegen is doordeweeks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 uur tot 17.00 uur.


Heropening Park,

Per 1 juli zijn de regels iets versoepeld.

Het park zal vanaf 1 juli van 11.00 uur tot 17.00 uur toegankelijk zijn voor publiek maar wel onder voorwaarden:
– een vaste looproute, deze staat aangegeven met pijlen op de grond, en er zijn afzetlinten geplaatst.
– 1,5 meter afstand houden van parkbezoekers en vrijwilligers van het park (herkenbaar aan een rood hesje).
– terras is open maar zo opgesteld dat er 1,5 meter afstand is tussen de tafels.
– paviljoen is dicht, maar heeft wel een loket voor koffie/thee en snacks (doordeweeks vanaf 13.00 uur geopend).
– speeltoestellen worden regelmatig schoongemaakt en zijn vrij voor kinderen onder de 12 jaar.
– toilet is open, ook deze wordt extra schoongemaakt.
Wij vragen iedereen zich aan de maatregelen te houden, zodat het voor iedereen prettig is het park te bezoeken en dat deze open kan blijven.

Nieuwe bewoners,

Er zijn een tweetal nieuwe bewoners op het park n.l. de emoe’s. Deze emoe’s in het park zijn nog jong maar al wel imposant groot. Deze vogels kunnen 1,50 tot 2 meter hoog worden en wel tot 60 kg wegen, het mannetje is gewoonlijk wat kleiner.

Emoes zijn nomadische vogels. Zij trekken de regen achterna op zoek naar zaden, bloemen, fruit, knoppen, scheuten, insecten en rupsen. Emoes kunnen grote afstanden afleggen in een snelle economische draf, maar indien nodig kunnen ze voor korte tijd 50 km/h halen.

Emoes leven meestal alleen. Ze komen soms wel in hele troepen tezamen maar dat is meer omdat het voorradige voedsel ze bijeen brengt.

U als bezoeker van het park vragen wij voorzichtig te zijn omdat deze vogels erg nieuwsgierig zijn en naar alles pikken wat zij aangeboden krijgen, ook vingertjes.


Geachte parkbezoeker,

Als stichting Griendtsveenpark bouwen wij op mensen die ons een warm hart toedragen, leden en vrijwilligers beiden zijn zij super belangrijk.

De één wat actiever dan de ander, maar bijdragen kan op verschillende manieren.

Tank bijvoorbeeld bij PEUT!

Onze vereniging doet namelijk mee met de Tank & Schenk actie van PEUT.
Per getankte liter brandstof draagt PEUT Coevorden 1 cent af aan uw doel naar keuze!

Kies daarom bij betalen voor het Griendtsveenpark op het TV scherm in de shop.

Na uw keuze kunt u gelijk zien dat uw bedrag wordt bijgeschreven.

En wij gebruiken dan uw bijdrage om initiatieven voor onze stichting te financieren.

DUS TANK BIJ PEUT AAN DE EUROPAWEG 2 TE COEVORDEN (FORD DEALER / EUROMASTER) EN STEUN ONZE STICHTING! 


Fijn dat u het Griendtsveenpark komt bezoeken maar houd u er rekening mee dat er twee verkeersborden geplaatst zijn langs de weg aan de zijde van het park. Deze borden geven aan dat er aan deze zijde niet geparkeerd mag worden, dit om overlast naar de bewoners te voorkomen. Er is al eerder aangegeven dat achter huisnummer 14 op onze parkeerplaats geparkeerd kan worden, volg de P.

     

 

 

 

haan

 

Algemene informatie

Toegang gratis:

De toegang tot het park is gratis maar de organisatie en de dieren waarderen het zeer dat na een aangenaam verblijf een vrijwillige bijdrage in de gele donatiekluis bij de in/uitgang wordt gedoneerd, alle kleine beetjes helpen ons om het park verder te verfraaien.

 

 

 

 

Dagje uit naar het Griendtsveenpark.

Het is mogelijk om in het Griendtsveenpark een dagje uit te organiseren, ook voor mensen die niet goed ter been zijn.

Het park beschikt over rolstoelvriendelijke paden en zelfs over een rolstoel die u kunt lenen wanneer deze vrij beschikbaar is, dus u kunt op een comfortabele manier alle dieren van het park bekijken.

Om piekdrukte in het park te voorkomen wordt aanbevolen om bezoeken van bijvoorbeeld scholen en familiefeestjes vroegtijdig te melden.

Er kan in het Paviljoen of op het terras koffie worden gedronken met wat lekkers en er kan ook worden geluncht.

De prijzen zijn zeer schappelijk, voor groepen zijn er verschillende arrangementen beschikbaar.

Wel verzoeken wij u één of twee dagen van te voren door te geven met hoeveel personen u komt en hoe laat u er denkt te zijn.

Dat kan per mail via info-Griendtsveenpark

Openingstijden Park:

Alle dagen van de week van zonsopkomst tot zonsondergang ongeacht feestdagen.

Openingstijden Paviljoen:

Seizoen gebonden, voor de openingstijden kunt u kijken onder het tabje “Paviljoen”.

Parkeren:

De parkeerplaats achter het huis aan de Berkenlaan 14 is uitgebreid!!!

Wanneer u een bezoekt brengt aan het park vragen wij u uw auto daar te parkeren om overlast aan de Berkenlaan te voorkomen. De weg moet ten alle tijden vrij blijven voor breed landbouwverkeer en voor hulpdiensten. De P-borden geven aan waar u uw voertuigen kunt parkeren. Mocht de parkeerplaats toch vol zijn dan bestaat de mogelijkheid langs de straat te parkeren maar niet aan de zijde van het park.

Maar wij verzoeken u op en afritten vrij te houden en daarom niet te parkeren of te keren op de opritten van de bewoners maar de straat uit te rijden en rond te rijden via de Griendtsveenstraat.

Huisdieren:

Honden zijn helaas niet toegestaan in het park ook niet aangelijnd, de dieren in het park kunnen n.l. in paniek raken en zich hierdoor verwonden.

Voederen van dieren:

Wilt u er op verdacht zijn om herkauwers (herten/geiten/schapen) geen brood te voeren! Op drukke dagen wordt deze groep dieren snel overvoerd en kunnen deze hoeveelheden niet verteren. De beesten worden hierdoor ziek met een grote kans dat zij overlijden. Groente voeren zoals sla, wortelen, komkommer e.d. is een goed alternatief. Evenals de door ons aangeboden zakjes voer.

Als het paviljoen is geopend wordt u de mogelijkheid geboden om voor 50 eurocent een zakje voer te kopen zodat u de dieren zelf kunt voeren. Wanneer het paviljoen gesloten is bestaat de mogelijkheid om een zakje voer te kopen uit de automaat. Deze automaat bevindt zich aan het openbaar toilet waar u bij het inwerpen van een 50 eurocent munt een zakje voer kunt kopen.

Consumpties:

Wanneer het paviljoen geopend is kunnen er diverse consumpties gekocht worden. Onder het tabje “Paviljoen” ziet u wat er gekocht kan worden en wat de prijzen zijn.

Camerabewaking:

Het park maakt gebruik van beveiligingscamera’s om vast te leggen wat er met name in de nachtelijke uren gebeurt.

Wees u bewust dat deze camera’s op de dag ook aan staan.


Samenwerking:

De Thrianthaschool

thrianthaschool

De Thriantaschool is een aangepaste openbare school. De leerlingen doen een dag in de week werkervaring op. Ze helpen bij lichte onderhoudswerkzaamheden als onderdeel van hun opleiding.

Voor meer informatie zie www.zml-thriantaschool.nl


Op of aanmerkingen over het Griendtsveenpark?

Het bestuur ontvangt graag van u de complimenten maar laat u het ook vooral weten als u iets ziet of verneemt wat u als bezoeker opvalt of misschien heeft u wel een tip. U kunt ons dit melden via info-Griendtsveenpark

Beleid ten aanzien van foto’s gemaakt in het Griendtsveenpark:

Het Bestuur van het Griendtsveenpark is van mening dat u maar ook wij foto’s kunnen nemen van o.a. de dieren in het park en te plaatsen op onze website.

Soms gebeurt het dat er dan tevens derden op de foto staan, dit overkomt u maar ons ook. Mocht u daar een bezwaar tegen hebben, dan kunt u dit melden via info-Griendtsveenpark zodat wij de foto’s eventueel kunnen verwijderen.

Wij zullen tijdens het maken van de foto’s hier zoveel als mogelijk rekening mee houden.


Erkenning SBB:

SBB staat voor Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. SBB is o.a. verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven.

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit wordt de beroepspraktijkvorming (bpv) genoemd. Erkende leerbedrijven – zowel bedrijven als zzp’ers – zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Sinds 4 oktober 2018 is het Griendtsveenpark erkend door het SBB als leerbedrijf en mogen wij als park mbo-studenten begeleiden in het praktijkgedeelte van hun opleiding.

Wij als park zijn trots op deze erkenning en het mogen begeleiden van de studenten, info kunt u opvragen via info-Griendtsveenpark

 


Stichting Griendtsveenpark heeft een ANBI status.

Wat een ANBI status is leest u via belastingdienst.nl

Financiële verantwoording 2019

beleidsplan 2020


Waar vindt u het Griendtsveenpark:

Omdat het park op de gemeentegrens ligt van Erica en Schoonebeek aan de Berkenlaan is het aan te bevelen de navigatie in te stellen op Berkenlaan 14 7761PM Schoonebeek.

kaart