"De stilte der natuur heeft vele geluiden"

Een bezoekster van het park

Actueel

Mobifit schenkt rolstoel.

Duofiets afdeling Schoonebeek krijgt van Mobifit een mooie nieuwe rolstoel om te gebruiken in het Griendtsveenpark in Erica. Als het weer het toelaat, wordt er vier of vijf middagen per week door de omgeving gefietst, waarbij ook het Griendtsveenpark wordt bezocht.

Er wordt gefietst met inwoners van heel Schoonebeek door het oliegebied of een stukje Duitsland, naar de Schaapskooi in Weiteveen, Bargerveen of het Griendtsveenpark. Er wordt met 41 vrijwilligers en ongeveer 60 deelnemers gefietst. Omdat niet alle deelnemers zo ver kunnen lopen, schenkt Mobifit, met vestigingen in Schoonoord, Emmen en Assen, de rolstoel om toch van het park te kunnen genieten.


Statiegeld actie COOP Erica vanaf 1 juli t/m 30 september

Afbeeldingsresultaat voor COOP erica

EEN FLES NIET DE MOEITE

VAN HET TERUGBRENGEN WAARD?

Vergis je niet! Van al het statiegeld dat je in onze winkels aan een goed doel geeft, verdubbelt de COOP te Erica het bedrag.

Met een kleine bijdrage kan je voor je omgeving dus veel betekenen.

Zó maak je samen ‘t verschil.

Een AED in jouw buurt kan levens redden

Het geld van deze actie willen wij graag besteden voor de aanschaf van een AED. Hiervoor zijn wij ook op zoek naar sponsoren.

Wilt u zich aansluiten bij de groep vrijwilligers die bij calamiteiten de AED kunnen bedienen dan kunt u zich laten informeren via info@griendtsveenpark


haan

 

Algemene informatie

Toegang gratis:

De toegang tot het park is gratis maar de organisatie en de dieren waarderen het zeer dat na een aangenaam verblijf een vrijwillige bijdrage in de gele donatiekluis bij de in/uitgang wordt gedoneerd, alle kleine beetjes helpen ons om het park verder te verfraaien.

 

Afbeeldingsresultaat voor bedankt voor uw gift

 

Dagje uit naar het Griendtsveenpark:

Het is mogelijk om in het Griendtsveenpark een dagje uit te organiseren, ook voor mensen die niet goed ter been zijn.

Het park beschikt over rolstoel vriendelijke paden en zelfs over een rolstoel die u kunt lenen wanneer deze vrij beschikbaar is, dus u kunt op een comfortabele manier alle dieren van het park bekijken.

Om piekdrukte in het park te voorkomen wordt aanbevolen om bezoeken van bijvoorbeeld scholen en familiefeestjes vroegtijdig te melden.

Er kan in het Paviljoen of op het terras koffie worden gedronken met wat lekkers en er kan ook worden geluncht.

De prijzen zijn zeer schappelijk, voor groepen zijn er verschillende arrangementen beschikbaar.

Wel verzoeken wij u één of twee dagen van te voren door te geven met hoeveel personen u komt en hoe laat u er denkt te zijn.

Dat kan per mail via info@griendtsveenpark.nl

Openingstijden Park:

Alle dagen van de week van zonsopkomst tot zonsondergang.

Openingstijden Paviljoen:

Seizoen gebonden, voor de openingstijden kunt u kijken onder het tabje “Paviljoen”.

Parkeren:

De verkeersborden geven aan waar u uw voertuigen kunt parkeren. Mocht deze vol zijn dan bestaat de mogelijkheid langs de straat te parkeren maar laat de doorgang vrij voor breed doorgaand verkeer. Wij verzoeken u niet te keren op de opritten van de bewoners aan de Berkenlaan maar de straat uit te rijden en rond te rijden via de Griendtsveenstraat.

Huisdieren:

Honden zijn helaas niet toegestaan in het park ook niet aangelijnd, de dieren in het park kunnen n.l. in paniek raken en zich hierdoor verwonden.

Voederen van dieren:

Wilt u er op verdacht zijn om herkauwers (herten/geiten/schapen) geen brood te voeren! Op drukke dagen wordt deze groep dieren snel overvoerd en kunnen deze hoeveelheden niet verteren. De beesten worden hierdoor ziek met een grote kans dat zij overlijden. Groente voeren zoals sla, wortelen, komkommer e.d. is een goed alternatief. Evenals de door ons aangeboden zakjes voer.

Als het paviljoen is geopend wordt u de mogelijkheid geboden om voor 50 eurocent een zakje voer te kopen zodat u de dieren zelf kunt voeren. Wanneer het paviljoen gesloten is bestaat de mogelijkheid om een zakje voer te kopen uit de automaat. Deze automaat bevindt zich aan het openbaar toilet waar u bij het inwerpen van een 50 eurocent munt een zakje voer kunt kopen.

Consumpties:

Wanneer het paviljoen geopend is kunnen er diverse consumpties gekocht worden. Onder het tabje “Paviljoen” ziet u wat er gekocht kan worden en wat de prijzen zijn.

Samenwerking:

Bij de dagelijkse werkzaamheden in het park worden we ondersteund door de Noorderbrug en de Triantha school.

Stichting Noorderbrug

noorderbrug

Twee dagen per week kan het Griendtsveenpark rekenen op de medewerking van Stichting de Noorderbrug. Zij helpen mee met het onderhouden van het terrein en met de verzorging van de dieren. De Noorderbrug heeft een eigen ruimte in het Paviljoen. Als het weer tegen zit en er niet in het park gewerkt kan worden maken ze mooie dingen die in het park verkocht worden.

Voor meer informatie zie www.noorderbrug.nl


De Thrianthaschool

thrianthaschool

De Thriantaschool is een aangepaste openbare school. De leerlingen doen een dag in de week werkervaring op. Ze helpen bij lichte onderhoudswerkzaamheden als onderdeel van hun opleiding.

Voor meer informatie zie www.zml-thriantaschool.nl


Op of aanmerkingen over het Griendtsveenpark?

Het bestuur ontvangt graag van u de complimenten maar laat u het ook vooral weten als u iets ziet of verneemt wat u als bezoeker opvalt of misschien heeft u wel een tip. U kunt ons dit melden via info@griendtsveenpark.nl

Beleid ten aanzien van foto’s gemaakt in het Griendtsveenpark:

Het Bestuur van het Griendtsveenpark is van mening dat u maar ook wij foto’s kunnen nemen van o.a. de dieren in het park en te plaatsen op onze website.

Soms gebeurt het dat er dan tevens derden op de foto staan, dit overkomt u maar ons ook. Mocht u daar een bezwaar tegen hebben, dan kunt u dit melden via ons mailadres info@griendtsveenpark.nl zodat wij de foto’s kunnen verwijderen.

Wij zullen tijdens het maken van de foto’s hier zoveel als mogelijk rekening mee houden.


Waar vindt u het Griendtsveenpark:

Omdat het park op de gemeentegrens ligt van Erica en Schoonebeek aan de Berkenlaan is het aan te bevelen de navigatie in te stellen op Berkenlaan 14 7761PM Schoonebeek.

kaart

Stichting Griendtsveenpark heeft een ANBI status.

Wat een ANBI status is leest u via belastingdienst.nl