Kinder-Doe-Dag

Afgelopen woensdag 1 mei was er een Kinder-Doe-Dag in het Griendtsveenpark. Deze dag is georganiseerd door een aantal studenten van de opleiding Bedrijfsleider Dierverzorging Wildlife van het Zone College uit Zwolle. Een dag vol activiteiten als ‘ontdek de verschillende dieren’, ‘knutsel een dier’, ‘meet&greet’ met dieren, ‘poep herkennen’ en een verenspeurtocht. Deze zeer druk bezochte dag was een groot succes en de plannen zijn inmiddels om hier in samenwerking met het Zone College hier een jaarlijkse traditie van te maken. Dankzij de studenten en de vrijwilligers van het park verliep de organisatie vlekkeloos. Okidoki.nu, springkussenverhuur uit Veenoord, had voor de kinderen een schitterend springkussen geleverd als sponsor van het evenement waar veel gebruik van werd gemaakt.


Dringende oproep!!!!

Wie kent niet het Griendtsveenpark aan de Berkenlaan, sinds 1985 een begrip en waar entreegeld niet gevraagd wordt.

Al generaties lang komen jaarlijks tienduizenden mensen het Griendtsveenpark bezoeken om te genieten van wat het park te bieden heeft. Heerlijk wandelen door het park en genieten van de rust, met de (klein)kinderen naar de speeltuin of diertjes kijken met daarnaast de mogelijkheid heerlijk op het terras of binnen in het paviljoen een consumptie te nuttigen.

Al dit is mogelijk met behulp van louter vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om u te kunnen laten genieten.

En om dit nog vele generaties in stand te houden is het park op zoek naar vrijwilligers die zich aan willen sluiten bij één van de teams.

Het park vergt onderhoud, groenvoorziening, onderhoud gebouwen maar ook moeten de dieren gevoerd en de hokken schoongemaakt worden.

Het horecateam zorgt voor de innerlijke mens en het verwelkomen van groepen bezoekers met al hun wensen, denk hierbij aan ouderen uit zorginstellingen of kinderdagverblijven en scholen die met de kinderen een paar uur naar het park komen.

Stagebegeleiding behoort ook tot de taken van een aantal vrijwilligers.

Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat leerlingen die de opleiding dierverzorging volgen op het park terecht kunnen voor hun stageplek.

En tenslotte het bestuur dat achter de schermen ervoor zorgt dat e.e.a. in goede banen geleid wordt en dat het park financieel gezond blijft.

Lijkt een bestuursfunctie iets voor u, het park is ook op zoek naar een bestuurslid dat binnen twee jaar het voorzitterschap over kan nemen.

Zo draagt elke vrijwilliger zijn steentje bij maar waar het hierom draait is dat wij op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers en u graag in één van onze teams willen verwelkomen, al is het maar voor een aantal uren op de dag of in de week, en u geeft aan bij welk team u zich graag aansluit.

Nieuwsgierig geworden, voor meer info verwijs ik u naar onze website Griendtsveenpark.nl of contact met ons op te nemen via griendtsveenpark@gmail.com

Namens alle vrijwilligers van het park.


Samenwerking park met de Tangenborgh groep.

De samenwerking met de Tangenborgh groep is gestart als zijnde dagbesteding in het paviljoen van het park. Met dagbesteding bieden wij aan bezoekers zinvolle invulling van de dagen en ontlasten we de mantelzorger

Twee dagen in de week op de dinsdag en de vrijdag van 10.00-16.00 uur zal er een dagbesteding zijn voor een groep mensen en wanneer het een succes blijkt kan dit uitgebreid worden tot meer dagen.

De bedoeling is dat bij voldoende animo gestart wordt op 12 januari 2021  (i.v.m. de Corona maatregelen is de startdatum een maand uitgesteld) voor een proefperiode van 3 maanden. Deze dagen kan er gezellig met elkaar gekletst worden, er is ruimte voor een spelletje en er kan gezamenlijk gegeten worden.

Deelnemen?

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding heeft u een indicatie nodig vanuit de WMO. De Tangenborgh groep kan u desgewenst helpen met deze aanvraag.

Heeft u vragen of belangstelling voor deze dagbesteding neemt u dan contact op met een van de wijkverpleegkundige in de regio:

Regio Schoonebeek: Roelie Heijting (0623797635) of Monica Boer (0622307414)

Regio Nieuw Amsterdam/Erica: Ilse Schuttrups (0682446233) of Lizzy Meijers (0653129261)

Begeleiding.

De dagbesteding wordt altijd begeleid door een professionele zorgmedewerker en daarnaast met vrijwilligers. Mocht u in uw buurt een steentje bij willen dragen door bijvoorbeeld met een bezoeker een wandeling te maken door het park of te ondersteunen bij het voorbereiden van een maaltijd, te helpen bij het knutselen of “gewoon” voor het maken van een praatje, neemt u dan contact op met activiteitenbegeleidster Agnes Booy (0614717057).

Het bestuur van het park en Tangenborgh hopen op een mooie samenwerking binnen het Griendtsveenpark.


 Parkeerbeleid.

Fijn dat u het Griendtsveenpark komt bezoeken maar houd u er rekening mee dat er twee verkeersborden geplaatst zijn langs de weg aan de zijde van het park. Deze borden geven aan dat er aan deze zijde niet geparkeerd mag worden, dit om overlast naar de bewoners te voorkomen. Er is al eerder aangegeven dat achter huisnummer 14 op onze parkeerplaats geparkeerd kan worden, volg de P borden.

De gemeente heeft besloten de parkeerregels te gaan handhaven door extra controle door Boa’s. Wees daarom gewaarschuwd wanneer u uw voertuig fout parkeert de eerste bekeuringen zijn al uitgeschreven. 

     

 

 

 

haan