Niet zo heel lang geleden vroegen wij u via deze site en Facebook op ons mooie park te stemmen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage via RABO clubsupport. Maandag 3 oktober werd in het Atlastheater de uitslag bekend gemaakt en kreeg elke deelnemende organisatie te horen welk prijsbedrag was toegekend. Na mate de avond vorderde nam de spanning toe en wel tot het allerlaatste moment want het park was mede door uw stem 1e geworden en mocht een check in ontvangst nemen met een bedrag hierop van maar liefst €5.239,26. U kunt u voorstellen dat alle vrijwilligers u dankbaar zijn voor uw stem en wij dit bedrag gaan besteden om het park nog mooier te maken dan het nu al is, nogmaals onze dank.


Jeu de boules

12 en 14 september was er een jeu de boules toernooi in Schoonebeek waarbij twee teams van het park vertegenwoordigd waren. Tijdens deze twee dagen werd er gespeeld voor een semi finaleplaats op zaterdag de 17e en wisten de twee teams zich te plaatsen. Na een spannende semifinale werd er door de twee eerste en tweede poule winnaars gespeeld om de eerste t/m de vier plaats. Beide teams wisten zich na een zinderende strijd net niet te plaatsen voor de eindfinale maar dit mocht de pret zeker niet drukken, het was echt gezellig. Teamleden bedankt voor jullie inzet en supporters bedankt voor de steun.


RABO clubactie.

Ook dit jaar zal het park meedoen aan de RABO clubactie en hopen net als voorgaande jaren een mooi bedrag te winnen. Bijna is het zover vanaf 5 september t/m 27 september 2022 kan er door RABO leden gestemd worden op het park.

Stem nu op het park via onderstaande link:

https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

Ons doel voor dit jaar,

Omdat de speeltoestellen verouderd zijn moeten een groot aantal speeltoestellen vervangen worden. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de buurtvereniging waardoor de speelplaats niet alleen een rol speelt voor de bezoekers maar ook een buurtrol krijgt voor de kinderen uit de buurt. Deze speeltoestellen zullen van natuurlijke producten vervaardigd worden om de uitstraling van het park zo natuurlijk mogelijk te houden.

Dankzij de stemronde vorig jaar het volgende gerealiseerd,

Het stond al een tijd in de planning maar nu is het dan toch gelukt om de financiën bij elkaar te krijgen om de vijver te renoveren. De vijver is uitgebaggerd en de gehele beschoeiing is vervangen, watervogels maar ook u als bezoekers kunnen er weer jaren van genieten.

Mede dankzij alle sponsoren, donateurs, bezoekers, acties en vrijwilligers van het park.


FC Emmen Socialblox vs Creators FC.

Donderdag 14 juli is er in de avond een voetbalwedstrijd gespeeld met als goeddoel het Griendtsveenpark. De opbrengst van deze wedstrijd, waarvoor een kaartje gekocht kon worden van €5.00 p/p, kwam te goede aan het park. Zoals op de foto hieronder te zien was de opkomst overweldigend en heeft het een mooie check opgeleverd van €5.000.

Alle vrijwilligers van het park danken alle initiatiefnemers die dit bedrag hebben kunnen verwezenlijken.


VERWELKOMING 3 ALPACA’S OP HET GRIENDTSVEENPARK IN ERICA

Op vrijdag 20 mei 2022 werd op gepaste wijze aandacht besteed door pers en fotografen aan een zeer heuglijk feit, namelijk de officiële verwelkoming van drie Alpaca’s als nieuwste aanwinst op het Griendtsveenpark in Erica.

De drie mannetjes Alpaca’s bewonen voortaan de groene graasweide aan de oostkant van het park. Deze hengsten kunnen uitstekend met elkaar samen in de wei, vanaf hun geboorte is dit drietal reeds samen. Alpacaveulens horen minimaal het eerste half jaar in kuddeverband te leven om gesocialiseerd te worden door de kudde waarin ze opgroeien.

Daarna kunnen ze naar een andere omgeving worden gebracht, deze drie nieuwelingen zijn inmiddels een jaar oud.